Поки рано говорити, який саме імпульс дасть досягнута в четвер угоду по газу більш широким відносинам між ЄС і Росією, але імпульс, безсумнівно, позитивний, сказала в п'ятницю на брифінгу представник Єврокомісії Піа Аренкільде-Хансен.

«Це надзвичайна угода для енергетичної безпеки і газових поставок. Вона позитивним чином сприяє політичним відносинам між ЄС і Росією. На переговорах ми не обговорювали якийсь зв'язок цієї угоди з санкціями проти Росії», - сказала вона, відповідаючи на питання про перспективу санкцій проти Росії у зв'язку з цією угодою.

Водночас вона нагадала, що керівники Єврокомісії назвали газову угоду важливим імпульсом для відносин ЄС-Росія, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Поки рано говорити, що означає «імпульс для більш широких відносин», але це, безсумнівно, позитивний імпульс для відносин між ЄС і Росією, Україною і Росією», - зазначила вона.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» протягом листопада-грудня 2014 року повинна знайти і перевести на рахунки ВАТ «Газпром» $4,6 млрд для оплати заборгованості за раніше поставлений газ і закупівлі ще 4 млрд куб. метрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47