Україна, Німеччина і Франція не визнають заплановані на 2 листопада вибори в ЛНР і ДНР. Про це заявили лідери європейських країн в ході телефонної розмови, повідомляє прес-служба Глави держави.

Петро Порошенко, Ангела Меркель і Франсуа Олланд відзначили, що проведення виборів 2 листопада в самопроголошених республіках суперечить Мінським домовленостям, зокрема пункту 9 Мінського протоколу від 5 вересня, який визначає необхідність проведення дострокових місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей виключно у відповідності з українським законодавством.

Лідери європейських країн закликали Росію також не визнавати ці вибори.

Співрозмовники також обговорили ситуацію в Донецькій та Луганській областях України і повторно закликали до негайного припинення вогню при моніторингу і верифікації ОБСЄ.

Вони домовилися, що врегулювання конфлікту має бути досягнуто із збереженням суверенітету і територіальної цілісності України, особливо в контексті виборів 2 листопада.

Як повідомляв ForUm, раніше генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун заявив, що вибори, які так звані Донецька і Луганська народні республіки мають намір провести 2 листопада, ставлять під загрозу Мінські угоди.

У свою чергу Президент України Петро Порошенко заявив, що будь-які вибори, які намагаються провести в окремих районах Донецької та Луганської областей всупереч українському законодавству, не будуть визнані світом і поставлять під загрозу мирний процес на Донбасі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія визнає результати виборів у так званих Донецькій та Луганській народних республіках.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом