Наглядова рада одного з найбільших українських операторів «МТС Україна» прийняла рішення ліквідувати три підрозділи в окупованому Росією Криму.

Згідно з повідомленням у системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, таке рішення було прийнято на засіданні наглядової ради компанії 30 жовтня.

За даними оператора, «МТС Україна» ліквідувала Кримське територіальне управління, а також Севастопольську та Сімферопольську філії, передає «УНІАН».

Нагадаємо, раніше «МТС Україна» повідомила про продаж усієї своєї телекомунікаційної інфраструктури в окупованому Криму за 17,7 млн євро (з ПДВ). При цьому в матеріалах закупівлі не повідомлялося, хто придбав кримське майно оператора.

З початку серпня в Сімферополі, Севастополі та інших містах Криму почалося відключення мобільного зв'язку оператора «МТС Україна». У компанії зазначили, що за відсутності можливості керувати всіма важливими елементами мережі робота оператора в Криму була повністю паралізована.

Надалі зв'язок у мережі «МТС Україна» було відновлено за рахунок організації технічного роумінгу в мережі новоствореної у Криму російської компанії «К-Телеком». Однак з 1 жовтня оператор перевів обслуговування абонентів у роумінг мережі «ТриМоб» (дочірнього підприємства «Укртелекому»).

Незабаром «ТриМоб» заявив про неможливість надання послуг мобільного зв'язку на території Севастополя через вимушене припинення роботи міської філії «Укртелекому».

11 серпня найбільший український оператор «Київстар» повідомив про тимчасове припинення надання послуг зв'язку на території анексованого Криму через захоплення невідомими озброєними особами офісу в Сімферополі та несанкціоноване встановлення ними апаратури на телекомунікаційне обладнання компанії.

З 19 вересня проблеми з наданням послуг мобільного зв'язку та Інтернету виникли також у оператора «Астеліт» (ТМ life:).

«МТС Україна» - 100% дочірня компанія ВАТ «Мобільні Телесистеми» (Росія).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

116