Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження стосовно актора Михайла Пореченкова, який стріляв в аеропорту Донецька у бік українських силовиків, за ст. 260 ч.4 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), що карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років.

Про це Forum'у повідомили в прес-службі МВС.

«Михайло Пореченков, прибувши в Донецьк, у складі озброєної банди особисто взяв участь в обстрілі підрозділу українських Збройних сил з автоматичної зброї. Ці кадри обійшли телеекрани, в повному обсязі викриваючи цього громадянина Росії у скоєнні злочину на території України», - наголошується в повідомленні.

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що «сьогодні слідчі звернуться в суд, і Пореченкова буде оголошено в розшук з санкцією - арешт».

«Неминучим буде підключення до розшуку й Інтерполу», - підкреслив міністр.

На його переконання, з настільки очевидними доказами злочину, рішенні суду Інтерпол активно підтримає розшук, і Пореченков не зможе переміщатися по світу за межами Росії, не будучи заарештованим і екстрадованим в Україну.

Нагадаємо, російський актор Михайло Пореченков відвідав Донецьку область. За даними ЗМІ, актор стріляв з кулемета по українських позиціях в аеропорту Донецька.

Відповідне відео з'явилося на YouTube каналі так званої Новоросії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

76