Двом викрадачам старшого лейтенанта Збройних сил України Надії Савченко оголошено про підозру. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

Зазначається, що про підозру оголошено представникам так званої Луганської народної республіки Ігорю Плотницькому та Олександру Попову.

«Їх підозрюють у захопленні в заручники і викраденні старшого лейтенанта Збройних сил України Надії Савченко», - йдеться в повідомленні.

«У ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний 50-річний Ігор Плотницький на початку травня 2014 року... створив і очолив незаконне збройне формування «Зоря». Згодом його оголосили міністром оборони ЛНР», - зазначили в прокуратурі.

У відомстві стверджують, що 17 червня Плотницький разом із Поповим та іншими скоїв збройний напад на військовослужбовців 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Збройних сил України. В ході протистояння їм вдалося захопити у полон Савченко. За повідомленням прокуратури, її вивезли до Луганська і тримали в будівлі обласного військового комісаріату, де допитували Савченко.

«Пізно увечері 23 червня, зі збройним супроводом, у вантажному автомобілі «Газель» Надію Савченко було вивезено з України. Ігоря Плотницького та Олександра Попова звинувачують у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч 2 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України», - додали в прес-службі.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, слідчий комітет Росії не бачить підстав для звільнення з-під варти української льотчиці Надії Савченко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом