Уряд РФ схвалив створення вільної економічної зони в Криму. Про це повідомив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

«Треба рухатися вперед, закон просувати», - сказав Медведєв.

«Там (у проекті. - Ред.) є цілий ряд питань, що є ідеї, які після обговорення можна реалізувати», - зазначив він.

«Це можна було б зробити за допомогою колег із Держдуми і за погодженням з профільними відомствами та урядом; так і зробимо», - сказав прем'єр.

Інвестори у вільній економічній зоні Криму будуть звільнені від сплати низки податків строком до 10 років, заявив голова уряду РФ, передає ТАСС.

«У вільній економічній зоні для інвесторів передбачено звільнення від низки податків на період до 10 років - залежно від категорії податків, а також знижено адміністративні бар'єри», - сказав прем'єр.

Крім того, за його словами, «у морських гаванях Криму можуть бути введені режими «вільного прапора» і так званого зручного порту, що істотно спрощує митні процедури».

На думку глави уряду РФ, всі ці заходи повинні стимулювати ділову активність на півострові, забезпечити притік капіталовкладень у промисловість, транспорт, інфраструктуру, логістику, туристичну та санаторно-курортну сфери і, звичайно, сільське господарство».

«В результаті економіка Криму повинна отримати додаткові ресурси для розвитку соціальної сфери, підвищення рівня якості життя наших людей», - розраховує Медведєв.

Тим самим вільна економічна зона «повинна сприяти й успішній реалізації багатьох проектів, закладених у ФЦП розвитку півострова до 2020 року», вважає прем'єр.

Він зажадав від уряду в найкоротші терміни підготувати всю необхідну нормативну базу під законопроекти про особливу економічну зону в Криму.

За словами Медведєва, самі документи про створення вільної економзони на півострові треба якомога швидше вносити до Держдуми, оскільки їх підготовка і без того затягнулася. Кабмін при цьому готовий працювати з депутатами над поправками, зазначив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30