Центральна виборча комісія України має намір призначити повторний підрахунок голосів на окремих виборчих дільницях у двох округах.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, повідомив на брифінгу голова ЦВК Михайло Охендовський.

«На цей момент ми встигли опрацювати вже близько 60 протоколів окружних виборчих комісій. Можу сказати, що з 28 опрацьованих за сьогодні протоколів ОВК у двох випадках встановлено відмінності між тими даними, які окружні комісії ввели у систему «Вибори», та іншими протоколами, які є в розпорядженні кандидатів у народні депутати, членів виборчих комісій, довірених осіб кандидатів і спостерігачів», - зазначив Охендовський.

За його словами, у встановлених Центрвиборчкомом випадках буде призначено повторний підрахунок голосів виборців на відповідних виборчих дільницях.

«Якщо буде з'ясовано, що окремі члени територіальних або окружних комісій підписали протоколи, які не відповідають дійсності, ці особи відповідатимуть за законом», - заявив глава ЦВК. Разом із тим Охендовський відмовився назвати номери двох проблемних округів, мотивуючи це тим, що це може бути розцінено як спроба тиску.

Як раніше повідомляв ForUm, Центральна виборча комісія опрацювала 99,64% електронних протоколів дільничних виборчих комісій.

26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори.

Явка виборців у всіх 198 округах становила 52,42%.

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом