Прокуратура Обухівського району через суд повернула у власність держави 1,42 га землі, яка була незаконно відчужена на користь народного депутата України від Партії регіонів. Про це ForUm'у повідомили в прес-службі прокуратури Київської області.

Встановлено, що у 2001 році земельні ділянки в смт Козин Обухівського району були незаконно передані у власність громадян для будівництва та обслуговування житлового будинку на підставі рішення виконавчого комітету селищної ради, до компетенції якого не входить вирішення земельних питань.

У 2003-2004 роках земельні ділянки за договорами купівлі-продажу неодноразово були відчужені, а наразі перебувають у власності зазначеного народного депутата.

«У зв'язку з цим суд задовольнив позов прокуратури, скасував рішення виконкому селищної ради і визнав недійсними державні акти на право власності на ці земельні ділянки», - зазначається в повідомленні.

Землю вартістю 1,5 млн грн витребувано з незаконного володіння та повернуто державі.

Як повідомляв ForUm, раніше прокуратура повернула у власність держави 9 соток землі в Козині, яка була незаконно відчужена на користь народного депутата України Сергія Клюєва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом