У Донецькій області співробітники Служби безпеки України знешкодили диверсійно-підривну групу, котра планувала здійснити теракти в Маріуполі з використанням зброї та вибухівки.

За даними прес-центру СБУ, 25 жовтня в Маріуполі контррозвідка затримала ватажка цієї групи - 44-річного місцевого жителя на прізвисько Шумахер.

«Встановлено, що диверсанти координували свою протиправну діяльність з керівництвом терористичного бандформування «Схід». З липня по вересень ц.р. активні члени злочинної групи пройшли спецпідготовку в цьому незаконному збройному формуванні біля Донецька, отримали від ватажків інструктаж і зброю», - заявили в СБУ.

Готуючи диверсії, злочинці збирали інформацію про розташування військової техніки, блокпости Збройних сил України, особовий склад та озброєння, плани проведення в місті патріотичних акцій.

За даними відомства, учасники диверсійно-підривної групи планували здійснити вибухи біля адміністративних будівель у Маріуполі, в місцях масового скупчення людей з метою дестабілізації обстановки в місті.

У злочинців вилучено карти Донецької області та Маріуполя з позначками місць розташування блокпостів ЗСУ, об'єктів, де вже були здійснені теракти в червні ц.р. На цих картах також були відзначені узгоджені з ватажками ДНР та їхніми іноземними кураторами місця запланованих на найближчі дні диверсій.

Під час затримання у НЗФ виявлено й вилучено ручний гранатомет РПГ-26, автомат АКС-74, велику кількість набоїв до них, гранати РГД-5, саморобні вибухові пристрої, камуфляжну форму російського зразка.

Слідчі дії в рамках кримінального провадження тривають, встановлюються спільники і поплічники.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38