Не можна допустити різкого обвалу курсу гривні. Таку думку Forum'у висловив секретар парламентського Комітету з питань соціальної політики та праці, народний депутат України (ВО «Батьківщина») Андрій Павловський.

«Курс гривні залежить від того, наскільки майстерно, професійно буде поводити себе керівництво Національного банку України у питаннях підтримки національної валюти», - упевнений він.

Також парламентарій підкреслив, що курсова стабільність залежить від результативності переговорів з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

«Якщо він надасть нам кредит на підтримку національної валюти, золотовалютних резервів, можливо, буде якась помірна інфляція», - вважає нардеп.

«Багато факторів накладається один на одного. І зараз спрогнозувати, яким буде курс у 2015 році - складно. Сподіваюся, НБУ і КМУ вдасться утримати курс хоча б на нинішньому рівні, і остаточного обвалу не буде», - додав він.

Що стосується офіційного й тіньового курсу, чорного ринку інвалюти, то Павловський наголосив, що це дійсно серйозна проблема. «Згідно із Конституцією, це пряма відповідальність НБУ. Сподіваюся, робитимуться дієві кроки», - акцентував він.

«Не можна допустити різкого обвалу курсу гривні. Адже це фактично ще більше знецінить зарплати, пенсії, стипендії. Купівельна спроможність, яка вже впала у півтора разу, продовжить падати», - попередив Павловський.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35