Міліція порушила кримінальне провадження за фактом загоряння столичного кінотеатру «Жовтень», повідомляє ВЗГ ГУМВС України в місті Києві.

29 жовтня близько 22.00 в чергову частину Подільського РУ ГУМВС України в місті Києві надійшло повідомлення, що по вулиці Костянтинівська спостерігається задимлення в кінотеатрі «Жовтень».

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група у повному складі, керівництво райуправління та пожежно-технічна служба ГУМВС України в місті Києві.

Після прибуття правоохоронців за вказаною адресою до них звернувся 23-річний хлопець, який працює у барі кінотеатру. Він повідомив, що перебував на своєму робочому місці, коли до нього підійшов невідомий громадянин, який розповів, що на останніх рядах кінотеатру виникла пожежа. Після цього менеджер бару відразу ж викликав пожежників і працівників міліції. Після приїзду на місце відповідні служби евакуювали близько 70 осіб, постраждалих не було виявлено.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років.

Зараз слідчо-оперативна група Подільського районного управління міліції проводить повторний огляд вказаного місця події в умовах природного освітлення з метою з'ясування дійсних причин займання. Слідство у справі триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом