Поки що не склалися умови для передачі Росії першого з вертольотоносців типу «Містраль», заявив у четвер, 30 жовтня, міністр фінансів Франції Мішель Сапен.

«Наскільки я знаю, умови для передачі поки не склалися», - сказав французький міністр в ефірі радіостанції РТЛ.

Раніше російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін заявив, що перший вертольотоносець буде переданий російській стороні 14 листопада.

В Єлисейському палаці не підтвердили призначення дати передачі десантного корабля, передає ТАСС.

У DCNS, розробника корабля, 29 жовтня сказали, що все ще чекають рішення французького уряду на його експорт, без якого компанія не може визначити та оголосити конкретну дату передачі корабля російській стороні, оскільки це не в її компетенції.

У Вашингтоні в той же день вказали, що не мають даних про можливі терміни передачі вертольотоносця. США вважають мудрим рішення Франції відкласти експорт корабля, поки не буде повністю виконано Мінську угоду і неухильно дотримуватися режим припинення вогню, ще раз наголосила керівник прес-служби Держдепартаменту Джен Псакі.



Перший «Містраль», що отримав назву «Владивосток», був спущений на воду в жовтні 2013 року. У вересні 2014 року, незважаючи на те, що питання про передачу залишається невирішеним, він у рамках випробувань вийшов у море з російськими моряками на борту. Другий «Містраль» - «Севастополь» - повинен бути зданий в наступному році.

Загальна вартість контракту - €1,12 млрд. У разі його невиконання Франція буде зобов'язана виплатити Росії неустойку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19