Влада КНДР планує ввести 21-денний карантин для іноземців, котрі прибувають у країну, щоб не допустити в країні поширення смертельно небезпечного вірусу Ебола, повідомляє агентство Синьхуа з посиланням на Надзвичайний протиепідемічний комітет країни.

Передбачається, що іноземці, котрі  приїжджають в КНДР, будуть поміщатися у спеціальні установи, де за ними будуть спостерігати медичні працівники. Більш докладної інформації про те, як буде здійснюватися ізоляція прибулих, комітет не надав. Також не уточнюється, коли цей захід може набути чинності.

Раніше повідомлялося, що у зв'язку з побоюваннями поширення смертельно небезпечного вірусу Ебола влада КНДР має намір ввести заборону на в'їзд іноземних туристів, передає РІА «Новости».

Раніше Центральне телеграфне агентство Північної Кореї (ЦТАК) повідомило, що влада має намір посилити заходи з виявлення ознак вірусу у прибулих в країну туристів.

Поки жодного випадку зараження вірусом Ебола в КНДР зафіксовано не було.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, число загиблих від лихоманки Ебола в світі могло перевищити 5 тисяч осіб з 13703 випадків зараження. Найбільше число жертв зафіксоване в трьох західноафриканських країнах: Гвінеї, Ліберії і Сьєрра-Леоне. Раніше ВООЗ заявила про припинення епідемії лихоманки Ебола в Нігерії, Сенегалі. Організація також зазначила, що поширення вірусу Ебола в Ліберії поступово сповільнюється.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом