Міністерство закордонних справ України підтверджує отримання звернення РФ про направлення в Україну чергового «гуманітарного конвою» для жителів територій на сході країни, контрольованих незаконними збройними формуваннями.

«Ми отримали ноту, зараз її розглядаємо», - сказав прес-секретар МЗС України Євген Перебийніс в коментарі «Інтерфакс-Україна».

За його словами, позиція України залишається незмінною: доставка будь-яких вантажів на територію України повинна здійснюватися у відповідності з міжнародним правом, зокрема, це згода держави-одержувача, обов'язкове оформлення українськими митниками і прикордонниками і ряд інших умов.

Як повідомляв ForUm, прес-служба МНС РФ повідомила, що у вівторок в Донецьк і Луганськ з Ногінська Московської області (РФ) відправляється четверта автоколона відомства у складі 50 автомобілів з гуманітарною допомогою.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) заявив, що не бере участь в організації цього конвою, але знає про нього.

Раніше РФ направила на Донбас три гуманітарних конвої, які прибули 22 серпня, 13 і 20 вересня відповідно. ОБСЄ не мала можливості оглянути вміст вантажів. Крім того, до відправлення російських «гумконвоїв» не залучались представники Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

16