Господарський суд Києва визнав незаконною передачу в приватну власність майна бази відпочинку «Івушка» Українського товариства сліпих (УТОС) в селищі Козин Обухівського району Київської області і повернув її власнику, повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Зокрема, правоохоронцями встановлено, що у 2010 році приватне підприємство на підставі договору про спільну діяльність, укладеного з керівництвом Київського навчально-виробничого підприємства №3 УТОС, набуло права власності на майно бази відпочинку, а також право на користування землею, на якій вона розташована.

Однак, як з'ясувалося у ході прокурорської перевірки, відчуження майна оздоровчого закладу відбулося без погодження з Центральним правлінням УТОС. До того ж земельна ділянка, на якій розміщена «Івушка», взагалі не належав до Київського УВП №3, а є власністю територіальної громади селища Козин.

Враховуючи те, що даний договір грубо порушує інтереси держави та громадян, прокуратурою Шевченківського району був пред'явлений позов до суду з вимогою визнати його недійсним.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом