Поставки товарів з Німеччини в Росію знизилися в січні-серпні 2014 року на 16,6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, до 20,3 млрд євро, свідчать дані Федерального статистичного управління ФРН (Destatis).

У серпні обсяги німецького експорту в РФ впали на 26,3% порівняно з тим же місяцем 2013 року, німецькі компанії в позаминулому місяці поставили в РФ товарів на 2,3 млрд євро, що є найнижчим показником за час після фінансової кризи в 2009 році.

За перші вісім місяців 2014 року основними статтями німецького експорту в РФ були машинобудівна продукція (22,6%), вантажні та легкові автомобілі (19%) та продукція хімічної галузі (10%). При цьому більше за інших - на 27,3% - скоротилися продажі в Росію автомобілів, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У списку найбільш важливих ринків збуту німецької продукції Росія опустилася з 11-го на 13-те місце. Німеччина залишається найбільшим торговельним партнером РФ серед країн Європейського союзу, незважаючи на те, що в 2013 році німецький експорт у Росію скоротився на 5,2% порівняно з 2012 роком.

«Санкції проти Росії мають на нашу економіку більш сильний вплив, ніж на будь-яку іншу економіку Європи», - заявив міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле в інтерв'ю газеті Bild.

З Росією працюють близько 6,2 тис. німецьких компаній.

Зниження експорту, замовлень промпідприємств і обсягів промвиробництва змусили владу Німеччини погіршити прогнози для економіки країни на цей і наступний роки. Берлін очікує зростання ВВП в 2014 році на 1,2%, тоді як раніше передбачався підйом на 1,8%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27