У Федерації роботодавців України сподіваються, що парламент розгляне відповідність глави НБУ Валерії Гонтарєвої займаній посаді. Про це в ході прес-конференції на тему «Постанова НБУ №591 - оцінка впливу на промисловість та експортно-імпортні операції» заявив заступник голови Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

«Можливо, Верховна Рада теж задумається, чи відповідає професіоналізм керівництва НБУ тим цілям і завданням, які стоять зараз перед регулятором. До повноважень ВР входить звільнення і призначення керівництва НБУ», - нагадав Олійник.

За його словами, діяльність керівництва НБУ робить неможливим перебування інвесторів в Україні.

«Та позиція і дії НБУ, які на сьогодні реалізуються, йде не на користь, а, на жаль, на шкоду бізнес-клімату в Україні. Реакція інвесторів на таку діяльність негативна. Створюються умови для згортання бізнесу в Україні. Йде реальне скорочення підприємницької діяльності не за бажанням інвестора, а через примусові заходи регулятора. Зрештою, постанова №591 - це замах на приватну власність, тому що розпоряджатись своїм прибутком підприємство, згідно з Конституцією, має в повному обсязі. Наша позиція: шановний НБУ, шановна пані глава регулятора, виправляйте свої помилки! Якщо не можете зробити це самі, ми підемо через суд. Якщо не суд, то звернемося до парламенту», - сказав він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом