В Україні можуть бути зірвані поставки тканини для бійців Національної гвардії через постанову НБУ №591. Про це в ході прес-конференції на тему: «Постанова НБУ 591 - оцінка впливу на промисловість та експортно-імпортні операції» заявив заступник голови наглядової ради ПрАТ «Черкаський шовковий комбінат» Борис Тимонов.

«Враховуючи, що ми є одним з постачальників тканин для Міноборони, тобто для армії і Національної гвардії, потрібно розуміти, які тепер будуть проблеми з комплектацією наших захисників. Найближчим часом постанова НБУ №591 призведе до того, що ми можемо зривати строки поставки», - сказав Тимонов.

Заступник голови наглядової ради навів приклад проблем, які виникли у зв'язку з постановою.

«Для виробництва камуфльованої тканини для наших бійців, враховуючи вимоги Міноборони, потрібна пігментна композиція однієї всесвітньо відомої фірми. Але хімікати не можна возити при температурі нижче, ніж нуль градусів. Зазвичай ми брали піврічну програму і давали відстрочку платежу на 3 місяці. На сьогоднішній день ми не знаємо, як вирішити це питання. Хімікати ще є, але через місяць-два вони закінчаться. В регіональному відділенні НБУ нам відмовили в допомозі, в НБУ культурно нам сказали, що ніхто нам не допоможе. Особливо прикро чути від деяких чиновників, коли пояснюєш, що це потреби армії та обороноздатність країни, слова: «Ви не єдине підприємство. Є Китай і Туреччина, купимо там, якщо що». І це при тому, що з двох десятків текстильних підприємств в Україні залишилося 2-3», - нагадав він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47