На думку українських підприємців, НБУ вийшов на перше місце в рейтингу негативного впливу на бізнес. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції на тему: «Постанова НБУ №591 - оцінка впливу на промисловість та експортно-імпортні операції» заявив заступник голови Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

«У Федерації роботодавців весь час йдуть опитування підприємців. Ми дивимося, як працюють контролюючі органи в Україні. Поки свіжих даних по дослідженню немає, але ми розмовляли з керівниками секторів і підприємств у регіонах. Ці розмови показали, що НБУ виходить на перше місце, випереджаючи фіскальну службу, за негативним впливом на ведення бізнесу в країні», - сказав Олійник.

На його думку, рішення НБУ налаштували бізнес негативно щодо регулятора.

«На жаль, останні рішення сформували саме таке ставлення бізнесу до регулятора. Ми розуміємо, що в умовах реальної війни, великого падіння виробництва, тиску на гривню регулятор повинен мати можливість приймати жорсткі рішення, які не завжди подобаються бізнесу. Але ті постанови, які приймає НБУ, мають негативний ефект», - зазначив він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28