У Міністерстві закордонних справ Росії заявляють про поліпшення ситуації на сході України, зокрема про те, що в регіон повертаються біженці, а інтенсивність обстрілів знизилася.

Про це заявив директор другого департаменту країн СНД МЗС РФ Віктор Сорокін.

«Останні дні показали, що в цілому режим припинення вогню зберігається. Провокації мають місце, але таких масштабних обстрілів, які були кілька днів тому, зараз немає», - сказав він.

«Є дані, що вперше кількість громадян, які повертаються в Донецьку та Луганську області, перевищила кількість тих, хто їх залишає. Це надія на відновлення миру і конструктивної роботи», - додав Сорокін. При цьому він зазначив, що гуманітарна ситуація в регіоні як і раніше викликає занепокоєння.

«Росія вже відправила три гуманітарних конвої на південний схід України. По лінії МНС РФ сформований четвертий. Якщо все піде так, як ми розраховуємо, завтра вранці він прибуде на російсько-український кордон», - сказав Сорокін, повідомляє ТАСС.

Як раніше повідомляв ForUm, за інформацією Ради національної безпеки та оборони, Росія не сповіщала Україну про намір доставити черговий гуманітарний конвой.

Крім того, у РНБО заявили про зростання активності незаконних збройних формувань на Донбасі останнім часом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом