Міністр оборони України Степан Полторак на виконання Закону «Про очищення влади» звільнив із посад п'ятьох високопоставлених осіб з числа військовослужбовців та одного державного службовця. Про це повідомляє прес-служба оборонного відомства.

«У Міноборони проведено вивчення особових справ військовослужбовців та працівників Збройних сил України на предмет відповідності зазначених в особових справах даних критеріям, визначеним цим нормативно-правовим актом», - наголошується в повідомленні.

Інші заходи з реалізації вимог закону здійснюватимуться відповідно до порядку проведення перевірки достовірності відомостей стосовно застосування заборон, передбачених ч. 3 та ч.4 ст.1 Закону України «Про очищення влади», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 № 563, у строки, визначені планом проведення перевірок відповідно до Закону України «Про очищення влади», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 № 1025-р.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 вересня Верховна Рада України підтримала Закон України «Про очищення влади».

9 жовтня закон підписав Президент України Петро Порошенко, а 15 жовтня закон був опублікований в офіційному виданні Верховної Ради - газеті «Голос України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом