Військова прокуратура Чернігівського гарнізону Центрального регіону України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом відмови військовослужбовців однієї з військових частин Чернігівського гарнізону виконувати бойовий наказ командира підрозділу про відбуття у зону проведення антитерористичної операції на сході України. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури.

Згідно з повідомленням двом військовослужбовцям повідомлено про підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 402 КК України (Непокора, вчинена групою осіб), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Крім цього, за даними прес-служби, судом задоволено клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, з утриманням на гауптвахті, зазначених військовослужбовців з визначенням розміру застави у сумі майже 100 тис грн кожному.

Після оголошення про підозру зазначеним особам й обрання щодо них запобіжного заходу 21 військовослужбовець цієї військової частини, які раніше відмовлялися виконувати наказ командира, відбули в зону проведення антитерористичної операції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом