У м. Малин Житомирської області правоохоронні органи почали розслідування фальсифікації результатів голосування позачергових виборів до Верховної Ради України. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС в Житомирській області.

«У ході перевірки правоохоронці з'ясували, що заступник голови однієї з ДВК разом із секретарем у вбиральні приміщення заповнювали окремі порожні графи в протоколі про підрахунок голосів виборців», - йдеться в повідомленні.

Інформацію про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.158 Кримінального кодексу України (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців чи фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців). Усі обставини встановлюються в рамках розпочатого досудового розслідування.

За чинним кримінальним законодавством подібні дії караються однозначним позбавленням волі на строк від п'яти до семи років із забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного року до трьох років.

Як раніше повідомляв ForUm, 26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом