Україна розраховує до кінця року отримати фінансову допомогу Європейського союзу в обсязі 760 млн євро та частину кредиту від Світового банку в обсязі 500 млн дол. Про це повідомив журналістам міністр фінансів України Олександр Шлапак.

«У нас є план - 760 млн євро від Євросоюзу, і можливо, якщо встигнемо, Світовий банк готовий виділити 500 млн дол. у рамках кредиту розвитку, але їм потрібна підтримка МВФ», - сказав Шлапак, повідомляє «УНІАН».

Говорячи про черговий транш від Міжнародного валютного фонду, Шлапак зазначив, що, найімовірніше, кошти надійдуть уже в січні 2015 року.

«Максимум, що ми можемо зробити з МВФ (до кінця 2014 року, - Ред.) - це прийняти рішення (про виділення коштів Україні, - Ред.) на засіданні Ради директорів МВФ», - зазначив міністр.

Нагадаємо, за словами Шлапака, збитки найбільших банків України через конфлікт на Донбасі становлять близько 60 млрд грн. Він також зазначив, що Україні для закупівлі газу для стабільного проходження опалювального сезону необхідно близько 2 млрд дол. Шлапак підкреслив, що недобір доходів до загального фонду державного бюджету на 2014 рік становитиме близько 12 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом