Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг заявляє, що питання членства України в НАТО не стоїть на порядку денному, оскільки Київ про це не просить. Таку позицію Альянсу Столтенберг озвучив сьогодні в Брюсселі, виступаючи на форумі, організованому американським Фондом Маршалла, відповідаючи на запитання про перспективи членства України в НАТО.

Водночас, підкреслив він, рішення Бухарестського саміту НАТО про те, що Україна стане членом Альянсу, коли буде до цього готова, залишається в силі, як і політика відкритих дверей.

«Я був на саміті в Бухаресті у 2008 році, коли ми вирішили заявити, що Україна і Грузія будуть членами НАТО. Відтоді Україна вирішила не ініціювати це. Тому це питання не на порядку денному», - заявив генсек НАТО, повідомляє «УНІАН».

Одночасно Столтенберг підкреслив, що НАТО підтримує ідею політики відкритих дверей. «Ідея політики відкритих дверей - це великий успіх, що збільшив частину території Європи, яка зараз живе у свободі і демократії, розширив НАТО - зараз ми захищаємо майже мільярд населення в Європі та Північній Америці. Але кожна країна вирішує для себе, чи вона хоче попросити членства, чи ні. Україна вирішила не просити, бо зараз це не на порядку денному», - підкреслив він.

Нагадаємо, Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг привітав народ України з проведенням парламентських виборів і запевнив у підтримці суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом