Українську льотчицю Надію Савченко, яка перебуває під арештом у Росії, мають намір судити за «незаконне перетинання кордону», повідомив її російський адвокат Марк Фейгін.

«Вони (Слідчий комітет РФ. - Ред.) вирішили притягнути Надію Савченко за незаконне перетинання кордону РФ», - написав адвокат у мікроблозі в Твіттері.

За його словами, СК вирішив продовжувати «цей сюр із викраденням». «Оскільки вона не була викрадена, на думку слідства, отже, незаконно перейшла кордон. Це ст. 322 КК РФ», - додав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За інформацією іншого адвоката Савченко Миколи Полозова, проти неї готують нову справу. Він також вважає, що це - «відповідь на обрання Савченко депутатом Ради».

Як раніше повідомляв ForUm, 31-річна українська льотчиця Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону «Айдар» і в червні потрапила у полон до незаконних збройних формувань. 8 липня вона опинилася у воронезькому СІЗО. Савченко підозрюють у справі про вбивство російських журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка та Антона Волошина під Луганськом.

Басманний суд Москви переніс на 11 листопада засідання за скаргою захисту Савченко на призначення їй психіатричної експертизи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18