У Донецькій області в ряді округів сталися масові фальсифікації на користь провладних сил і кандидатів від «дніпропетровського» угруповання. Про це повідомляє прес-служба «Опозиційного блоку».

За інформацією прес-служби, у трьох округах у кандидатів-мажоритарників, підтриманих «Опозиційним блоком», вкрадена перемога у результаті безсоромних маніпуляцій, масових вкидань і фальсифікацій. Це - виборчі округи №50, 59, 60.

В цілому «Опозиційний блок» вважає сфальсифікованими результати голосування в округах №45, 50, 53, 59, 60.

Як повідомляється, незважаючи на те, що напередодні дня голосування 26 жовтня і в ході самого голосування блок неодноразово звертав увагу правоохоронних округів на майбутню фальсифікацію, влада не вжила жодних заходів і дозволила її організаторам в значній мірі здійснити задумане.

Так, у виборчому окрузі №50 результати голосування виявилися сфальсифіковані на користь кандидата «коломойців» Євгена Геллера.

«Це доводять результати нашого паралельного підрахунку. Згідно з ним беззастережну перемогу здобув член Партії регіонів Леонід Байсаров. За нього проголосували 37,25% виборців. У той же час Євген Геллер отримав 24,41%. На сайті ЦВК після обробки близько 77% протоколів інші цифри, згідно з якими Геллер набирає вже близько 44% (24,5 тис. голосів). У Байсарова - 30,75% (понад 17 тис. голосів). Таким чином, у Леоніда Байсарова вкрадена заслужена перемога», - йдеться в повідомленні.

У виборчому окрузі №59 після обробки близько 48% протоколів ЦВК показує лідерство іншого кандидата «дніпропетровців» - Валентина Манька з 35%. «У той же час згідно з нашим паралельним підрахунком Манько не набрав навіть 5%, а беззаперечним переможцем на окрузі став Сергій Сажко, отримавши 46% голосів. Виборчий процес на цьому окрузі став найбруднішим в області, а в ході голосування були зафіксовані масові вкидання на користь Валентина Манька», - відзначили в «Опозиційному блоці». Сам підрахунок голосів в ДВК і ОВК, за інформацією політсили, проходить фактично під дулом автоматів бійців батальйону «Донбас».

У виборчому окрузі №60 підрахунок вже завершено, і переможцем оголошено представника Блоку Порошенка Дмитра Лубенця - 48% і більше 17 тис. голосів.

«Насправді, згідно з паралельним підрахунком блоку, він отримав лише 22%. У кандидата Олександра Риженкова також вкрадена перемога. Замість 35%, згідно з нашим підрахунком, йому «написали» 27,7%,» - сказано в повідомленні.

Також, за інформацією політсили, в округах №45 і 53, де голосування проходило частково, і контроль за його ходом був утруднений, здійснено масове вкидання і фальсифікація результатів на користь Блоку Петра Порошенка. Те ж саме в дещо меншій мірі відбулося в округах №59 і 60.

«Блок Порошенка, який набрав за нашим підрахунком не більше 14% в цих округах, отримав в результаті маніпуляцій відповідно 23,4 і 37,7%. Результати ж «Опозиційного блоку» знижено на порядок: з 33 до 19% (59-й округ), з 36 до 29% (60-й округ)», - йдеться в повідомленні.

«Опозиційний блок» не збирається миритися з фальсифікацією народного волевиявлення у зазначених округах і вживатиме всіх заходів для захисту голосів, відданих блоку, і кандидатів в округах, підтриманих нашою політсилою».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом