Керівництво Державної прикордонної служби України прийняло рішення посилити протидію постачання контрабанди на територію країни. Про це повідомляє прес-служба прикордонного відомства.

«З метою кардинальної зміни ситуації (постачання контрабанди - Ред.), ситуації на кордоні, адміністрацією ДПСУ узгоджено питання координації дій з іншими правоохоронними органами на центральному і регіональному рівнях, посилено відповідальність керівників органів охорони та підрозділів кордону за стан справ, активізовано роботу щодо протидії корупції серед персоналу, почалося цільове оздоровлення військових колективів», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, за даними прес-служби, одночасно активними темпами проводяться роботи з інженерного облаштування кордону, в першу чергу російської та молдавської ділянок.

За даними відомства, останнім часом особливий збиток державі завдає контрабанда товарів підакцизної (насамперед сигарети і спирт), а також промислової і сільськогосподарської груп.

«Найчастіше товари прикордонники затримують на кордоні з Росією (32% від загальної кількості товарів), придністровському сегменті українсько-російського кордону (29%), на західних ділянках у межах Закарпатської, Львівської та Волинської областей (понад 20%), а також у морських пунктах пропуску - в першу чергу в Одеській області (12%)», - уточнили в Держприкордонслужбі.

Згідно з повідомленням, тільки за останні три тижні стався ряд серйозних затримань контрабанди, у тому числі виявлені нові схеми переправлення білоруських цигарок в Придністров'я транзитом з Литви.

Варто зазначити, що з початку року прикордонниками виявлено, вилучено та передано за компетенцією 642 одиниці зброї, 66,5 тис. боєприпасів, 32 кг вибухівки, 330 кг наркотичних і психотропних речовин і 138 кг прекурсорів. Загальна сума затриманих товарів становить 132 млн грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом