Росія визнає результати виборів у так званих Донецькій та Луганській народних республіках. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства Росії.

«Ми вважаємо, що це один з найважливіших напрямів Мінських домовленостей. Очікуємо, що вибори відбудуться як домовились, і ми, звичайно, визнаємо їх результати. Розраховуємо, що волевиявлення буде вільним, і ніхто ззовні не спробує його зірвати», - сказав міністр.

Лавров зазначив, що керівництво ДНР і ЛНР є офіційними представниками і партнерамив контексті Мінських угод.

«Там (ДНР і ЛНР, - Ред.) вже є стихійно, спонтанно сформовані структури, які не просто визнані в якості лідерів проголошених республік, але є партнерами у контексті Мінських домовленостей - беруть участь у процесі Контактної групи поряд з київською владою за підтримки представників Росії та ОБСЄ, і підписи їх представників А.В.Захарченка і І.В.Плотницького стоять під цілим рядом документів групи і безпосередньо під Мінськими домовленостями від 5 і 19 вересня. Вибори, які будуть проведені на території проголошених Луганської та Донецької народних республік, будуть важливі з точки зору легітимізації влади», - додав він.

Нагадаємо, Європейський союз не має наміру визнавати результати намічених на початок листопада виборів у так званих Донецькій та Луганській народних республіках, заявили лідери ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

74