Президент Польщі Броніслав Коморовський в ході телефонної розмови з Президентом України Петром Порошенко привітав український народ з успішними парламентськими виборами. Про це ForUm'y повідомили у прес-службі Глави держави.

«Президент Польщі висловив щирі вітання українському колезі і народу України з проведенням вільних і відкритих виборів, які, незважаючи на складні умови, підтвердили прихильність України демократичним стандартам», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, за словами Коморовського, результати цих виборів відкривають перед Україною перспективу глибоких реформ, які Польща готова всіляко підтримувати.

Порошенко, у свою чергу, подякував польському голові за високу оцінку виборів.

«Я радий, що висновки міжнародної спільноти підтвердили демократичний вибір українського народу», - сказав Порошенко, при цьому висловив переконання, що нова парламентська більшість забезпечить реформи та європейську інтеграцію України.

Разом з тим в ході розмови президент Коморовський запросив Порошенка відвідати Польщу ще до кінця цього року.

Так, Порошенко подякував за запрошення і висловив надію, що парламент Республіки Польща незабаром ратифікує Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Президент України також запросив польського колегу здійснити державний візит в Україну. У цьому контексті співрозмовники узгодили проведення консультаційного комітету на рівні заступників глав адміністрацій, мета якого - активізація двосторонніх відносин на вищому рівні.

Як раніше повідомляв ForUm, 26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом