Американський підліток, який убив у місті Мерісвілл (штат Вашингтон) двох однокласників і поранив ще трьох, діяв не спонтанно, а навмисне. Про це журналістам сказав шериф округу Снохоміш Тай Тренарі, повідомляє «ТАСС».

За його словами, 15-річний Джейлін Фрайберг перед тим, як влаштувати стрілянину, розіслав запрошення зустрітися в шкільній їдальні своїм друзям за допомогою SMS-повідомлень. Увійшовши до приміщення, він з пістолета Beretta 40-го калібру відкрив вогонь по однокласниках. Одна дівчина загинула на місці, друга померла пізніше в лікарні від отриманих поранень. Після розправи Фрайберг покінчив з собою.

Троє поранених підлітків, серед яких двоє двоюрідних братів Фрайберга, перебувають у лікарні. За даними представників медустанови, стан двох постраждалих - критичний, третій - у вкрай важкому стані.

Одним з мотивів того, що сталося, могла бути помста. За словами близьких Фрайберга, одна з жертв до трагедії відмовилася піти з ним на побачення, віддавши перевагу його двоюрідному братові.

Раніше ForUm повідомляв про стрілянину в школі в місті Мерісвілл (штат Вашингтон, США).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56