Керівництво Європейського союзу в особі президента Європейської Ради Германа Ван Ромпея і президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу вітають проведення парламентських виборів в Україні. На їх думку, це - перемога народу України і демократії.

Про це йдеться в спільній заяві високих представників ЄС, що була поширена в понеділок у Брюсселі, передає «УНІАН».

ЄС вітає проведення парламентських виборів в Україні 26 жовтня. Баррозу і Ромпей зазначають, що ЄС взяв до уваги попередню оцінку ОБСЄ/БДІПЛ щодо того, що вони стали важливим кроком у прагненні провести вибори у відповідності з міжнародними зобов'язаннями. «Це - перемога народу України і демократії», - йдеться в заяві.

Баррозу і Ромпей переконані, що «виборчий мандат, який виданий українським народом, тепер повинен бути реалізований». «Ми з нетерпінням чекаємо початку формування нового уряду. На підставі результатів виборів потрібно шукати широкий національний консенсус з метою активізації необхідних політичних та економічних реформ в Україні», - відзначають вони.

На думку керівників ЄС, вирішальне значення з точки зору політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС буде мати процес реформ, включаючи «початок національного діалогу в масштабах всієї країни, який закріпить в Україні єдність і внутрішню згуртованість».

«Ми сподіваємося на тісну взаємодію з новою Верховною Радою і майбутнім новим урядом, щоб допомогти в цих зусиллях. Ми підтверджуємо важливість того, щоб майбутні місцеві вибори на Донбасі, які повинні відбутися в кінці цього року, відбулися за законодавством України, служили деескалації і фокусувалися на реформах виключно через діалог між урядом України і демократично обраними представниками», - підкреслили Ромпей і Баррозу.

Як повідомляв ForUm, 26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори.

Явка виборців у всіх 198 округах склала 52,42%.

Голова делегації Європейського парламенту зі спостереження за парламентськими виборами в Україні Андрій Пленкович привітав Президента Петра Порошенка з успішним і демократичним проведенням виборів відповідно до європейських стандартів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29