Голосування виборців на парламентських виборах 26 жовтня було проведено відповідно до вимог законодавства та міжнародних стандартів, заявляє голова правління Комітету виборців України Олексій Кошель.

«Голосування виборців у день голосування в цілому було проведено відповідно до вимог законодавства та міжнародних стандартів», - заявив Кошель на прес-конференції в понеділок у Києві.

За словами глави правління КВУ, разом із тим, офіційні спостерігачі КВУ зафіксували низку проблем щодо організації самого голосування та підготовки до його проведення, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

На прес-конференції також зазначили, що з урахуванням загальної ситуації в Донецькій та Луганській областях можна стверджувати, що голосування виборців на Донбасі, на територіях, які підконтрольні українській владі, де було проведено голосування, було належним чином забезпечене, хоча й не було безпроблемним.

Певні проблеми мали місце на етапі опрацювання протоколів, у підрахунку голосів окружної виборчої комісії (призупинення роботи окружного виборчкому №60 через обстріли бойовиків і проблеми з допуском спостерігачів для спостережень в окрузі №50).

Нагадаємо, явка виборців на виборах до Верховної Ради України за всіма 198 округами становить 52,42%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом