СБУ забезпечила захист системи «Вибори». Про це заявив радник глави СБУ Маркіян Лубківський на брифінгу у Будинку уряду в неділю, 26 жовтня.

З цією метою сьогодні з 7:00 почали роботу електронні адреси, куди всі небайдужі викладали фото та відео порушень під час виборів, передає урядова прес-служба.

«Ми отримали на ці ресурси повідомлення від громадян, зараз ми їх вивчаємо, аналізуємо, і кожному з них буде дана правова оцінка, вони будуть вивчені оперативними співробітниками з метою реагування на такі факти», - розповів радник глаллубківськви СБУ.

Лубківський подякував за надану інформацію і заявив, що така практика співпраці з громадськістю буде застосовуватися й надалі. «Така форма взаємодії показала себе як надзвичайно ефективна», - сказав Лубківський.

«У співпраці з Держспецзв'язку ми забезпечили безперебійне функціонування інформаційних систем ЦВК», - розповів він.

Спільні групи СБУ, Держспецзв'язку, ЦВК продовжують стежити за тим, щоб не було перебоїв в роботі регіональних сегментів системи «Вибори».

«Поки що збоїв у цій системі ми не фіксували», - сказав Лубківський.

При цьому він додав, що вдалося впоратися з DoS-атаками, які мали місце. Також Маркіян Лубківський підкреслив, що СБУ налагодила безпрецедентну співпрацю з громадськими організаціями, була вироблена загальна модель взаємодії на виборах для недопущення фальсифікацій і зловживань.

За його словами, СБУ працювала дуже тісно з місією спостерігачів ОБСЄ, міжнародними спостерігачами від Європарламенту.

«Служба безпеки дотримувалася стовідсоткової аполітичності в питанні забезпечення виборчого процесу», - підкреслив Лубківський.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

96