Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський розраховує, що протягом години у ЦВК надійде інформація про явку виборців за всіма 198 округами. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив журналістам.

Зокрема, він підкреслив, що прогнозувати точний час складно. «Хто це може сказати? Ця інформація вводиться з ОВК в систему вибори, а окружні виборчі комісії отримують її за допомогою засобів телефонного зв'язку», - сказав він.

«Приблизно протягом години повинні бути остаточні цифри», - висловив сподівання Охендовський.

Він вважає, що явка може становити 53-54%. За його слова, настільки низька активність пов'язана з тим, що «ці вибори проходять в абсолютно непорівнянних з попередніми роками умовах», - сказав він.

Також він пояснив, що перші результати електронних протоколів у ЦВК надходять зі спецкомісій, а саме лікарень, ізоляторів тимчасового тримання, пенітенціарної служби. Крім того, надійшла інформація з трьох зарубіжних округів: Канберра, Токіо і Сеул».

Між тим, як передає кореспондент Forum'у, опрацьовано 0,14% електронних протоколів, або 5022 голосів. На першому місці «Народний фронт» з 26,98%, «Блок Петра Порошенка» - 23,27%, Радикальна Партія Олега Ляшка - 10,65%, «Батьківщина» - 9,08%, «ЗАСТУП» - 5,75%, «Самопоміч» - 5,21%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом