У регіоні вже зафіксовано понад 100 порушень.

У Дніпропетровській області станом на 14:00 ситуація в Дніпропетровській області напружена, пише «Сегодня».

«Вже зафіксовано понад 100 порушень. Наприклад, 20 тисяч бюлетенів у виборчому окрузі № 37 були надруковані неправильно. Тому цієї ночі доставляли з Києва нові бюлетені. У зв'язку з цим 4 дільниці на 37 окрузі (Кривий Ріг) не відкрилися вчасно. В цей час під дільницями стояло багато пенсіонерів та робітників, котрі йшли з нічної зміни, в яких була проблема із голосуванням. За всіма фактами порушення складаються протоколи», - розповів один із лідерів Опозиційного блоку під час прямого включення Олександр Вілкул.

Також у протоколах зафіксовані факти винесення бюлетенів на 30 окрузі (Дніпродзержинськ). «Ще один дуже кричущий факт в області. У Синельниковому, на вході до виборчих комісій встановлені столи представників одного з радикальних кандидатів у народні депутати. Вони на вході з такою пристрастю запитують у людей, за кого вони голосуватимуть. Це є прямим фактом тиску на людей. Але найбільше таких випадків зафіксовано понад 100», - каже Вілкул.

Він також зазначив, що під час проведення виборчої кампанії в Дніпропетровській області була одна із найскладніших ситуацій. Всього було зафіксовано близько 500 порушень. Це найбільше в Україні. Вони всі є у міжнародних спостерігачів, у прокуратурі та керівництва держави.

«Тому зараз у Дніпропетровській області перебуває безпрецедентно велика кількість міжнародних спостерігачів - понад 200, в тому числі від Європарламенту», - підкреслив один із лідерів Опозиційного блоку.

Щодо мажоритарних кандидатів у регіоні є факти залякування членів виборчих комісій, як дільничних, так і окружних.

«По містах області знаходиться величезна кількість машин із символікою радикальних та силових організацій, які всім своїм виглядом намагаються показати, хто тут господар. Але у них нічого не вийде. У Дніпропетровській області господарі ті люди, які звели нашу країну, побудували космічну, металургійну, вугільну та гірничодобувну галузі. Господарі тут люди, які кожного дня працюють і платять податки», - підкреслив Вілкул.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом