У Харкові на виборчій дільниці у 45-річного чоловіка, який представився помічником народного депутата однієї із політичних партій, вилучено автомат Калашникова, повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Харківській області.

Близько 12:00 оператору служби «102» надійшло повідомлення від громадянина, який розповів про порушення виборчого законодавства на одній із дільниць територіального виборчого округу №170.

На місце події терміново прибула група швидкого реагування з числа працівників Московського райвідділу міліції міста Харкова. Під час перевірки зазначеної інформації, міліціонери помітили підозрілу поведінку 45-річного чоловіка, який викликав міліцію.

Під час огляду його валізи, яку він мав при собі, було виявлено автомат АКСУ з двома магазинами набоїв відповідного калібру. Крім того, в підвальному приміщенні дільниці правоохоронці виявили гранату в розібраному стані.

Наразі зброю та боєприпаси відправлено на експертизу. За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Слідчими органами встановлюються всі обставини події, а також мета перебування підозрілого чоловіка на виборчій дільниці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом