Активісти «Правого сектору» зібралися під будівлею Центральної виборчої комісії з вимогою про зняття з виборчих перегонів колишнього депутата «Партії регіонів», а нині - кандидата-самовисуванця Ярослава Москаленка, повідомляє «Левый берег».

Напередодні в Інтернет потрапило відео, яке було зняте у селищі Клавдієвому Київської області (входить у виборчий округ №96). На ньому місцева жінка-підприємець вербує так званих «сотників» для скупівлі голосів на парламентських виборах, які відбудуться вцієї неділі. Жителі повинні були підтримати кандидатуру Москаленка за курсом 300 гривень за голос.

Це - вже другий поспіль передвиборний скандал за участю екс-регіонала. Кілька днів тому журналісти виявили в Київській області людей, які агітували голосувати за Москаленка як за кандидата від Блоку Петра Порошенка. Хоча насправді він йде до Ради як самовисуванець.

На думку представників «Правого сектору», ЦВК отримала достатньо доказів багаторазових порушень з боку Москаленка чинного законодавства: «Так ось яка у нас люстрація? Колишній регіонал скуповує голоси і домовляється з місцевими чиновниками, щоб знову повернутися до влади. Є свідчення, відео, немає відповідної реакції», - заявив журналістам керівник «Правого сектору» в Бородянському районі Київської області Іван Бородянка.

За словами мітингувальників, вони вимагають негайного розгляду ЦВК «справи Москаленка» і належного покарання для кандидата-порушника.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом