Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив про ключову роль США та Росії у вирішенні гострих міжнародних проблем. Про це Лавров заявив у ході телефонної розмови з держсекретарем США Джоном Керрі.

«Під час обговорення нинішньої складної ситуації в російсько-американських відносинах С.В.Лавров особливо наголосив на необхідності їх нормалізації на основі принципів рівноправності і взаємного врахування інтересів. Це особливо важливо з урахуванням ключової ролі Росії та США у вирішенні гострих міжнародних проблем», - йдеться в повідомленні.

При цьому керівники зовнішньополітичних відомств констатували, що на переговорах з врегулювання ситуації навколо іранської ядерної програми є реальні шанси вийти на конкретні домовленості, але для цього потрібно докласти додаткових зусиль.

Порушувалися також різні аспекти ситуації на Близькому Сході та Півночі Африки, включаючи завдання боротьби з будь-якими проявами тероризму та поновлення зусиль щодо сприяння політичному врегулюванню сирійської кризи.

Торкнувшись ситуації в Україні, Лавров акцентував необхідність забезпечення сталого перемир'я на південному сході і вирішення всіх питань, що стосуються майбутнього характеру відносин Києва з Донецьком та Луганськом, за столом переговорів.

Лавров і Керрі домовилися продовжити діалог з актуальних питань двостороннього та міжнародного порядку денного.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін заявив, що США своїми діями в сфері системи ПРО поклали початок небезпечному процесу руйнування чинної системи договорів про контроль над озброєннями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

15