Україна проведе двосторонні консультації з російською стороною в профільних комітетах Світової організації торгівлі з питання заборони Росією постачання українських харчових продуктів, при цьому поки Україна не подавала офіційну скаргу в СОТ.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

За даними відомства, до процедури врегулювання спорів країни вдаються у разі безрезультативності консультацій і вичерпання всіх інших можливостей врегулювання проблеми. Відповідно до встановленої практики СОТ, початковим етапом є відправлення запитів, коментарів до члена СОТ, який ініціює заходи, створює бар'єри в торгівлі.

«Відповідний запит від України до російського пункту запитів СОТ був спрямований. Наступним етапом стануть консультації з метою врегулювання проблеми і розгляд торговельного занепокоєння у профільних комітетах СОТ, Раді торгівлі товарами і Генеральній раді СОТ», - сказано в повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд) вирішила ввести з 22 жовтня тимчасові обмеження на постачання з України або транзитом через її територію всіх видів підкарантинної рослинної продукції.

23 жовтня в Мінекономіки заявили про те, що Україна звернулася до СОТ через заборону РФ на постачання рослинної продукції.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом