Президент Російської Федерації Володимир Путін закликає ключових гравців на міжнародній арені домовитися про узгодження базових інтересів і виробити чіткі умови для втручання ззовні у внутрішні справи держав. Про це Путін заявив, виступаючи на засіданні міжнародного дискусійного клубу «Валдай».

«Зрозуміло, що дискусія про критерії використання сили ззовні вкрай складна, її практично неможливо відокремити від інтересів тих чи інших країн. Однак набагато не безпечнішою є відсутність зрозумілих усім домовленостей. Чітких умов, за яких втручання є необхідним і законним», - сказав він.

Як зазначив Путін, реальний успіх у світових справах «можливий лише в тому разі, якщо ключові учасники міжнародного життя зможуть домовитися про узгодження базових інтересів і розумне самообмеження, покажуть приклад позитивного відповідального лідерства», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Глава Російської держави закликав «чітко визначити, де межі односторонніх дій і де виникає потреба в багатосторонніх домовленостях».

За словами президента, необхідно «в рамках вдосконалення міжнародного права вирішити дилему між діями міжнародного співтовариства щодо гарантування безпеки та прав людини і принципу національного суверенітету та невтручання у внутрішні справи держав».

«Саме такі колізії все частіше ведуть до безпідставного іноземного втручання у складні внутрішні процеси. Раз за разом провокують небезпечні суперечності провідних світових гравців», - сказав президент РФ.

Він підкреслив, що «питання про зміст суверенітету стає чи не найголовним для збереження і зміцнення світової стабільності».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31
Теги