З початком тимчасового застосування Угоди про асоціацію Україна-ЄС в Європейському парламенті буде створено Комітет асоціації.

Про це повідомив депутат Європейського парламенту, голова Комітету парламентської співпраці між Україною та ЄС Андрій Пленкович (представник Європейської народної партії).

«Після початку тимчасового застосування Угоди про асоціацію з 1 листопада 2014 року ми офіційно заснуємо парламентський Комітет асоціації (ПКА), що надасть додатковий імпульс відносинам між Європейським парламентом та Верховною Радою. Я вважаю, що ми повинні скористатися можливостями, які надаються Угодою про асоціацію, щоб поглибити парламентський вимір відносин між Україною та ЄС і скласти чітку й амбітну робочу програму», - сказав він.

Говорячи про свою діяльність на посаді голови КПС, Пленкович заявив, що його політична мета полягає в тому, щоб активно сприяти Україні у досягненні істотного прогресу в проведенні комплексних реформ, які ведуть в Європейський Союз», передає «УНІАН».

«Одним із завдань КПС буде уважно стежити за виконанням Угоди і надавати своєчасні та конкретні рекомендації Раді асоціації», - сказав європейський політик.

Відповідаючи на запитання про перспективи роботи між парламентами, Пленкович сказав, що бачить цей політичний діалог як «інтенсивний і відкритий обмін думками, спрямований на досягнення загальних цілей для України та ЄС». «Делегація Європарламенту засідатиме на щомісячній основі, щоб тісно і постійно відстежувати розвиток відносин Україна-ЄС. Ми робитимемо політичний внесок у резолюції, які ухвалюватимуться на пленарних засіданнях, братимемо участь у дебатах, організованих іншими парламентськими комітетами», - окреслив він план роботи.

За словами політика, Комітет також збирається разом із колегами у Верховній Раді стежити за виконанням Порядку денного асоціації й супроводжувати процес адаптації європейських стандартів в Україні.

«Наша мета полягає в тому, щоб використовувати ПКА для обговорення всіх аспектів політичної, економічної і галузевої реформ. Делегація Європарламенту має амбіції посилити відносини між ЄС та Україною і збільшити видимість ЄС в Україні», - зазначив Пленкович.

Говорячи про порядок денний та пріоритети роботи, депутат ЄП зазначив, що вони будуть узгоджені спільно з новою українською делегацією, яка буде створена після парламентських виборів.

«Я вважаю, що ми повинні невідкладно провести перше засідання Комітету парламентського співробітництва, щоб почати реалізацію положень Угоди про асоціацію. На нашій першій робочій зустрічі в жовтні ми підтвердили нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, у тому числі Криму, який був незаконно анексований Росією, що є грубим порушенням міжнародного права. До наших пріоритетів також входитиме спостереження за процесом реформ і гармонізацією українського законодавства із законодавством Європейського Союзу», - перерахував він напрями діяльності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22