Ректор Донецького національного медичного університету ім. Горького Юрій Думанський відмовився співпрацювати з Донецької народною республікою і закликав колег також визначитися з громадянською позицією.

Відповідну заяву опубліковано на сайті університету.

«Я як ректор не можу погодитися з тим, що наш університет буде підпорядкований уряду ДНР, буде отримувати там зарплату, вручати невизнані дипломи», - заявив Думанський, зазначивши, що така робота відповідними органами ДНР уже активно ведеться.

«У нас вилучили гербову печатку, статутні документи, дали вказівку до 30.10.2014 відкрити нові бухгалтерські рахунки і терміново переоформити всі юридичні документи», - сказав він.

За його словами, у виші реально залишилося близько 1500-1700 студентів із майже 6000.

«Отже, в цьому разі постане питання про скорочення більшості кафедр і близько 70% співробітників, тому що кількість ставок визначається кількістю осіб, що навчаються. Вже сьогодні університет залишила низка завідувачів кафедр і співробітників», - зазначив ректор.

Думанський наголосив, що найбільше у цій ситуації його хвилює майбутнє студентів і доля співробітників одного з кращих університетів України.

«Ще раз хочу підкреслити, що я ніколи не піду на компроміс зі своєю совістю. Я є і завжди буду громадянином України. У цій ситуації кожен із присутніх в цьому залі сам вирішує свою долю. З ким він сьогодні і ким він себе бачить у майбутньому», - заявив ректор.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44