У Федеральній міграційній службі Росії заявили, що в 2014 році кількість іноземних громадян, які в'їхали на територію Росії, знизилася на 7% з урахуванням напливу громадян України, які були змушені виїхати з Луганської та Донецької областей.

Про це повідомляє «УНІАН», посилаючись на голову ФМС РФ Костянтина Ромодановського.

«На сьогоднішній день у нас фіксується падіння в'їздів, я кажу про персоналії, на 7%. У середині року цей показник був мінус 20 відсотків. Але за рахунок подій в Україні він в значній мірі зменшився і зараз маємо те, що маємо», - сказав він.

За словами Ромодановського, в 2014 році до Росії всього в'їхало 14,8 мільйона іноземних громадян. Станом на 23 жовтня на території Росії перебуває 11,6 мільйона іноземців. Серед них найбільше громадян країн СНД.

«Якщо говорити про країни походження, то 82% - це країни СНД, 8% - країни Європейського союзу», - підкреслив глава ФМС РФ.

На сьогоднішній день, за даними ФМС, найбільше в Росії перебуває громадян України - 2,6 млн осіб, Узбекистану - 2,4 млн осіб, Таджикістану - понад 1,1 млн осіб. Серед іноземців не з країн СНД найбільше в Росії перебуває китайців, німців, американців, англійців і громадян Туреччини.

«Якщо говорити про країни не СНД, то на першому місці Китай - 283 тисячі громадян Китаю зараз перебувають в Російській Федерації, на другому місці Німеччина - 247 тисяч осіб, на третьому місці - громадяни США - їх 144 тисячі осіб, на четвертому і п'ятому місцях громадяни Великобританії і Туреччини - їх приблизно 112 тисяч осіб», - зазначив Ромодановський.

Нагадаємо, раніше постійний представник РФ при ЄС Володимир Чижов заявив, що список осіб, яким заборонений в'їзд в Росію, існує, але публікувати його не будуть.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27