У ході валютної інтервенції для потреб населення (підкріплення кас банків) Нацбанк продавав 22 жовтня долар за офіційним курсом - 12,95 грн/$, повідомив заступник глави правління банку «Фінанси та Кредит» Ігор Львов.

«З урахуванням 0,5% збору в Пенсійний фонд і вартості продажу долара в обмінниках курс становить 13,02 грн/$. Тобто собівартість долара - 13,01 грн/$», - сказав Львов.

У Нацбанку поки не повідомляють, скільки саме валюти було реалізовано. Лише кажуть, що запити банків не зменшилися порівняно з попередніми аналогічними інтервенціями, незважаючи на те, що НБУ вперше деталізував умови. Вказав, що продає долар виключно під валютообмінні операції, тобто їх не відпускають під виплату грошових переказів та валютних депозитів, пишуть «Вести».

«Інтервенція завжди і сприймалася як наповнення кас для валютообмінних операцій. Зараз просто більш точно сформулювали. Для видачі вкладу не треба купувати валюту. Її треба мати на коррахунку або у касі. Завжди малося на увазі, що банки повинні продати цю валюту своїм клієнтам через касу. Мета одна й та ж - продаж валюти населенню. Розмір заявки від банків при цьому не зменшився», - повідомив начальник управління валютних операцій та аналізу фінансових ринків НБУ Сергій Пономаренко.

Нагадаємо, востаннє Нацбанк продавав валюту для наповнення кас 15 жовтня. В інтервенції взяли участь 50 банків, які отримали від регулятора сукупно $99,77 млн за 12,95 грн/$. В офіційному повідомленні НБУ йшлося, що він задовольнив 91% заявок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

80
Теги