Проведення валютних аукціонів Національним банком України не справило позитивного впливу на стабілізацію ситуації на валютному ринку.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції заявив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

«Думаю, відповідь щодо того, наскільки дії Національного банку сприяли стабілізації курсу, цілком очевидна. Якщо ви підійдете в будь-який обмінний кіоск або в банку спробуєте купити валюту, навряд чи у вас це вийде. Тому, вважаю, що дії НБУ не сприяли, а були абсолютно нейтральними з точки зору того, як вони вплинули на ринок», - заявив експерт.

Він підкреслив, що небезпечним сигналом є те, що вже абсолютно чітко видна картина існування двох паралельних курсів національної валюти.

«Це точно як у середині 90-х років. Один курс - це той, який виставляє Національний банк України, і який начебто формується на міжбанківському валютному ринку, і другий - це той, який існує паралельно, і, мабуть, відображає реалії, а також знаходить точки перетину між попитом і пропозицією. Це курс чорного ринку. І відмінність одного курсу від іншого в окремі моменти часу становить близько 10%», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

63