Міноборони треба воювати не з журналістами, а з корупціонерами всередині системи. Про це екс-заступник гендиректора концерну «Укроборонпром» Максим Глущенко написав у своєму блозі на ЛИГА.net, коментуючи ситуацію з судовим розглядом щодо статті видання «Дзеркало тижня» про продаж зброї в розпал бойових дій.

На журналістів подали в суд і Міністерство оборони і концерн «Укроборонпром», які спростовують інформацію, викладену в публікації.

Експерт зазначив, що оборонна галузь не може бути повністю відкритою через дотримання режиму держтаємниці, але чиновникам необхідно йти на контакт з журналістами і давати роз'яснення з усіх проблемних питань. Тим більше, що керівництво «Укроборонпрому» могло бути навіть не повідомлено про частину контрактів.

Максим Глущенко вважає, що суду буде нескладно встановити істину, оскільки Міноборони щокварталу надсилає до Кабінету міністрів звіт, який містить інформацію про кількість проданого і його найменування, а також ціни та дати угод.

«Формально Міністерство оборони продавати зайве майно могло до 15 серпня, поки не закінчився термін дії переліку, прийнятого колишнім урядом. Затверджується він раз на три роки. Новий перелік подавали в Кабмін у липні, тобто вже в розпал бойових дій, і в ньому виявилася і техніка, і зброя, і необхідне солдатам побутове обладнання - ті ж польові кухні. І тільки завдяки увазі до цієї проблеми ЗМІ, перелік затверджений не був. Я сам не раз піднімав цю проблему, оскільки неконтрольоваий продаж зайвого майна - це фактично схема, за якою обкрадають державу», - зазначив Глущенко і підкреслив, що «Міноборони треба воювати не з журналістами, а з корупціонерами всередині системи».

За словами Максима Глущенка, якщо з'ясується, що Міноборони щось продало після 15 серпня, то подробиці цих угод повинні цікавити вже правоохоронні органи. До цієї дати - це скоріше питання моральності. Але правоохоронцям варто перевірити - чи не підписувалися договори та наряди на видачу майна заднім числом, у змові з колишніми керівниками.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32