Обговорення теми виробництва надмірної кількості бюлетенів на півтора мільйона одиниць для фальсифікування позачергових парламентських виборів Центральною виборчою комісією - безпредметне. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході круглого столу заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Зокрема, він підкреслив, що, згідно із Законом «Про тимчасово окуповані території» в АР Крим та місті Севастополі, вибори не відбудуться, комісії не створювалися. «І бюлетені туди ніхто не міг відвезти і не повезе», - акцентував він.

Що стосується Донецької і Луганської областей, заступник голови ЦВК нагадав - там більше десятка округів і окружкомів, «де, як ми бачимо, голосування як таке в 99% не відбудеться».

«Туди, де голосування не відбудеться, ЦВК навіть виготовлені розвозити бюлетені не буде», - запевнив він.

Магера підкреслив, що пріоритетом є життя і здоров'я членів комісій, офіційних спостерігачів, представників ЗМІ і виборців.

Крім цього, за його словами, виходячи з процедурної точки зору, виборчі бюлетені не можуть бути використані на різних дільницях.

«Бюлетені виготовляються з проставленням номера округу на кожному з них та друкованим способом також проставляється номер дільниці...Це унікальний номер...бюлетень не можна використовувати не тільки на іншому окрузі, а навіть на сусідній дільниці в рамках того ж округу, більше того, якщо такий бюлетень, (з номером іншої дільниці- Ред.) не дай Боже, виявиться в урні іншої дільниці, за законом він вважається таким, що не підлягає обліку, тому будь-які розмови безпредметні», - резюмував Магера.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24