Російська влада направила в Єврокомісію новий список продуктів, на імпорт яких накладено заборону. Про це заявив у Брюсселі представник ЄК Фредерік Вінсент.

«Російська влада минулого тижня надіслала список нових продуктів тваринного походження, які забороняються до ввезення. Ми наразі вивчаємо його і намагаємося знайти проблеми, які виявлені російською санітарною владою», - заявив Вінсент, підкресливши високу якість європейської продовольчої продукції.

Як пояснив представник Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко, в новий короткий список входять жири і субпродукти, передає «ТАСС».

Раніше Росія заборонила ввезення яловичих субпродуктів, тримінгу (м'ясної обрізі), м'ясо-кісткового борошна, яловичого, свинячого та пташиного жиру. Відомство обґрунтовує заборону претензіями до якості та безпеки цієї продукції і підкреслює, що вона не пов'язана з відповідними продовольчими санкціями.

Як раніше повідомляв ForUm, Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду з 21 жовтня вводить заборону на імпорт у Росію яловичих субпродуктів, тримінгу (м'ясна обрізь) і м'ясо-кісткового борошна з країн Євросоюзу.

6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ про заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31