У Миколаївській області Генеральна прокуратура виявила знокнення 25 мільйонів патронів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Встановлено, що внаслідок недбалого ставлення колишніх високопоставлених чиновників Міністерства оборони України з 2000 року по теперішній час у ДП «Спеціалізований морський порт «Октябрьск» (Миколаївська область) без належного обліку, охорони і режиму зберігалося 50 мільйонів патронів калібру 7,62, які призначалися для реалізації в одну з африканських країн, однак у зв'язку з накладенням ембарго на експорт не були реалізовані.

«Проведеною в ході перевірки інвентаризацією зазначених засобів ураження зафіксовано наявність лише половини з їх початкового кількості. Будь-які дані про місцерозташування інших патронів відсутні. Тим самим державі завдано збитків на суму близько 16 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Крім того, посадові особи Міністерства оборони України не вжили необхідних заходів з повернення боєприпасів власнику, а все обліково-звітні документи, які могли свідчити про належність боєприпасів оборонному відомству, були знищені, а самі патрони зняті з обліку.

Також, за інформацією прес-служби, на відкритих майданчиках цього ж морського порту було виявлено ще більше 14 тисяч неврахованих ящиків патронів різного калібру, які надійшли з військових частин Міністерства оборони України у 1992 році, не були реалізовані і за 22 роки зберігання в непристосованих умовах виявилися істотно пошкоджені.

За даним фактом Головною військовою прокуратурою 21.10.2014 розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби).

Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділу слідчого управління Головної військової прокуратури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом